Светът на Бармана

33. 0 cl коняк Мартел 33. 0 cl ликьор Какао 33. 0 cl сметана Сложете в подходяща чаша с парченца лед. Разбийте добре сместа. Поръсете с кокосово брашно.
 
Напълнете догоре чашата с бучки лед Долейте: 1/2 ром 1/2 фанта лимон захар на вкус Поднася се с парченца лед.
 
4. 8 cl Сейнт Джеймс ром 1. 2 cl Болс Блу Кюрасо 1. 0 cl Писанг Амбон ликьор Разбъркайте рома с кюрасото, добавяйки по малко ликьор Украса: резен лимон Допълва се с битер-лимон.
 
4. 0 cl водка Doctor’s Citron 2. 0 cl ликьор дива ягода 4. 0 cl сок банан 4. 0 cl сок касис Разбъркайте с миксер до получаване на пяна. Украса: захарен венец, ягода
 
2. 0 cl Елдорадо ром 1. 0 cl Болс чери бренди-ликьор 1. 0 cl Гранд Марние 1. 0 cl ягодов сироп 1. 0 cl сок от ананас Добавя се лед. Украса: френско грозде, лимон
 
33. 0 cl джин 33. 0 cl вермут 16. 5 cl ликьор Кайсия 16. 5 cl ликьор Коантро Украса: лист от салата Поднася се в чаша пълна с парченца лед.
 
2. 0 cl джин 1. 0 cl мастика 6. 0 cl сух вермут 4. 0 cl портокалов сок 2 гр гренадин Разбива се в шейкър, прецежда се и се добавя лед.
 
5. 0 cl мастика 6. 0 cl мляко 6. 0 cl сметана 3. 0 cl захарен сироп В шейкър с кубче лед се разбиват съставките и се прецежда върху лед. Украса: грозде, портокал, киви, череша
 
5. 0 cl уиски 5. 0 cl коняк сок от 1 лимон пудра захар на вкус Налейте получената смес в чаши и ги допълнете с минерална вода.
 
0. 5 cl коняк 0. 5 cl захар 0. 5 cl Кюроса 0. 5 cl мастика шампанско Мастиката се налива в чаша за шампанско и се разклаща да покрие стените й. Добавя се разтворената захар, кюрасото и коняка, разбърква се. Долива се шампанско.
 
3. 0 cl водка Doctor’s 1. 5 cl ликьор Gold 4. 0 cl сок ябълка Миксирайте водката с ликьора и долейте ябълковия сок. Украса: шайба ябълка, резен портокал Сервира се On The Rocks
 
5. 0 cl сух джин 3. 0 cl мента 1. 0 cl лимонов сок 1 гр Кюмел Разбива се в шейкър и се прецежда. Украса: киви, лимон, грозде
 
4. 2 cl Виброва водка 0. 6 cl Болс Блу Кюрасо 1. 2 cl Кампари Разбърква се в шейкъра. Добавете бучка лед. Украса: ягода
 
30. 0 cl бяло шампанско 15. 0 cl вермут Чинцано Прибавете 50 г пудра захар заедно със сока от лимон и половина. Разбъркайте в шейкър и сипете във високи чаши, предварително напълнени до 1/3 от височината им с разбит на пяна лед. Украса: грейпфрукт, череша
 
50. 0 cl вермут 50. 0 cl уиски Напълнете чашите с лед или изстудете сместа и я поднесете. Украса: череша, касис
 
75. 0 cl Канадско уиски 25. 0 cl Мартини драй Напълнете чашите наполовина с бучки лед, които покрийте с коктейла. Сервирайте на делови срещи и приеми.
 
2. 0 cl бренди 2. 0 cl мастика 1. 0 cl Кюрасо 1/2 яйчен жълтък Разбива се в шейкър, прецежда се и се изстудява в хладилника за финала на вечерта
 
50. 0 cl джин 50. 0 cl мастика 0. 5 cl захарен сироп 10. 0 cl вода Наливате предварително изстудени в дебелостенни чаши запълнени догоре с лед.
 
2. 0 cl кайсиева ракия 2. 0 cl мастика 1. 0 cl Шартрьоз Разбива се в шейкър и се прецежда. Сервира се изстуден в стъкленица, престояла в камерата или фризера.
4. 5 cl Болская водка 0. 5 cl Болс мента 0. 5 cl сок от рози 0. 5 cl сок лимон 100% Украса: резен лимон, киви, портокал Допълва се с фанта.
 
33. 0 cl Чинцано екстра драй 33. 0 cl руска водка 33. 0 cl шери бренди Ароматизирайте напитката с две капки бананова есенция и я поднесете, като добавите към всяка чаша спирала от портокалова кора
 
50. 0 cl Мартини 50. 0 cl коняк Плиска Сервирайте, като прибавите сок от един изстискан портокал. Поднася се изстуден.
 
100  г мента 200 г сладолед 100 г сметана Съставките се разбъркват с миксер до хомогенна смес. Поднася се веднага.
 
5. 0 cl мастика 2. 0 cl гренадин сода Всичко без содата се разбива в шейкър, прецежда се, добавя се лед и се долива сода. Украса: резен портокал
 
2. 0 cl джин 2. 0 cl мента 1. 0 cl сок от райска ябълка Разбива се в шейкър с малко лед и се прецежда. Сервира се чаша, престояла в камерата или фризера.
 
4. 0 cl водка Doctor’s 2. 0 cl синьо Кюрасо 2. 0 cl сок лимон 5. 0 cl сок портокал Украса: портокал, лимон, коктейлна черешка Долива се с тоник.
 
4. 0 cl водка Doctor’s 3. 0 cl ликьор Боровинка 5. 0 cl сок портокал и манго Без да се разбъркват съставките се наливат в дълбока чаша Украса: резен карамбол, киви и коктейлна черешка
 
3. 0 cl водка Doctor’s 2. 0 cl ликьор Амарето 5. 0 cl сок ябълка Сервира се в разлата чаша на делови срещи и приеми.
 
3. 0 cl водка Doctor’s 1, 5 cl Малибу 1, 5 cl писанг Камбон 5. 0 cl сок ананас Украса: лимон, портокал, коктейлна череша
 
Коктейл Маркер Метод: БилдЧаша: хот дринкКатегория:   след хранене  Вкус: сладко-кисел Компоненти 1 oz тъмен ром Памперо ½ oz ликьор ябълка
 
5. 0  cl мастика 0. 2 cl  захарен сироп 0. 4 cl  битер Разбива се в шейкър, прецежда се и се добавя лед догоре. Украса: череша, лимон
 
30 г мастика 10 г Контрьо 10 г лимонов сок 10 г захарен сироп 1 яйце Разбива се в шейкър и се прецежда.
 
3. 0 cl водка Doctor’s Citron 1. 5 cl ликьор Какао (бяло) 1. 0 cl синьо Кюрасо 1. 0 cl сироп лимон Украса: резен карамбол или късче ананас Поднася се в изстудена чаша или с лед
 
5 Cl водка Doctor’s 2 Cl синьо Кюрасо 1 Cl писанг Камбон Разбъркайте водката с кюрасото, добавяйки по малко камбон. Украса: резен карамбол Сервира се On The Rocks
 
5. 0 cl мастика студено шампанско В чашата за шампанско се поставя много лед, налива се мастиката и се допълва с шампанското. Поднася се веднага.

СЛАДКИТЕ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТЯХНАТА ПРЕКАЛЕНА УПОТРЕБА.

Американско проучване доказа, че по една бутилка допълнително на ден води до напълняване със 6.8 кг на година

Американски учени доказаха, че основната причина за епидемията на затлъстяването, нападнала САЩ в последните десетилетия, се дължи на повишения ръст продадени сладки газирани напитки.

Около една трета от всички въглехидрати в диетата на средностатистическия американец се падат на различни заместители на захарта, половината от които потребителят получава от газираните напитки, отбелязват учените. В същото време всяка допълнителна бутилка сладка газирана напитка на ден може да доведе до напълняване с 6.8 кг за година.

Изследването, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, е проведено с подкрепата на American Heart Association (Американска кардиологична асоциация). Според координатора на изследователския проект Франк Ху, изводите се основават върху подробния обзор на данните от 30 научни труда, посветени на проблемите на храненето в САЩ, издадени през последните 40 години.

“Опитахме се да разгледаме случващото се в цялост, без да се доверяваме на отделни изследвания” – отбелязва Франк Ху, добавяйки, че получената картина потвърждава уместността на предприеманите в последно време усилия за ограничаване на рекламата и разпространението на сладки газирани напитки в САЩ.

Основният подсладител, включен в състава на повечето безалкохолни, е царевичният сироп, който съдържа прекалено голямо количество фруктоза. За разлика от глюкозата, този монозахарид не е в състояние да стимулира организма да произвежда инсулин, който участва в метаболизма на въглехидратите и , освен това, подтиска производството на лептин, отговорен за чувството на насита.

Веднага след публикуването на новото изследване Американската асоциация на производителите на напитки побърза да упрекне авторите му в недобросъвестност и преднамереност. Далече не всички учени стигат до извода, че епидемията на затлъстяването е обвързана с популярността на безалкохолните напитки и има редица научни работи, опровергаващи това предположение, които са игнорирани от авторите на последния анализ, твърдят от асоциацията.

 

 

 

 

 

 

                                        

                                       ЕДИН ПО КРАСИВ СВЯТ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: